sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Yhteenveto: Kap Verde


Pikainen yhteenveto Kap Verdestä, tai niiltä saarilta ja kylistä, joissa me kävimme. 

Jos kiinnostaa tarkemmin, mitä matkalla teimme ja missä kävimme, lue silloin reissutarina. Paljon kuvia reissulta löytyy täältä.

Pääasiassa Kap Verdellä on aika kuivaa, eli kasveja on melko vähän. Ne mitä kaupungissa on, on istutettua. Vihreää löytyy ainakin Santo Antãon saarelta. Tosin tammikuussa oli sielläkin melko kuivan näköistä.

Sal – Santa Maria

Pieni saari (1/3 Helsingistä) ja Santa Maria todella pieni kaupunki. Santa Maria on kuitenkin se kaupunki, jonne turismi on eniten keskittynyt. Äkkiä käyty läpi ja nähty. Muutaman päivän jälkeen ei jaksa enää yllättää. Kävellessä tuntuu, että kolme pitkää katua ja niiden poikkikadut. Pitkä ranta. Leijalautailuranta ja läheiset suolakaivokset päivässä nähty. Ranta kovin tuulinen, eli hiekkakuorrutuksetta rannalta tuskin selviää. Turisteja ja kaupustelijoita paljon. Ei erityisen halpa, useassa paikassa turistihinnat. Muutama päivä riittää tämän näkemiseen. 

Salin saarella, luoteisrannikolla on myös "Blue Eye", laavakivialueella. Siellä on kuilu kallioon, joka ulottuu mereen. Kun aurinko paistaa tietystä kulmasta, vesi loistaa kirkkaan turkoosina kuilussa. Sinne pääsee myös uimaan.

Lisäksi on suola-altaita kauempana Santa Mariasta. Siellä on jokin allas, johon myöskin pääsee uimaan. Tai lähinnä kai kellumaan. Googlaamalla "Salinas de Pedra de Lume" löytynee lisää infoa.

Näihin molempiin tehdään päiväretkiä, joihin ihan varmasti Santa Mariassa törmää. Me emme siis käyneet näissä, joten enempää en osaa niistä kertoa.


São Vicente – Mindelo

Isompi kaupunki, paljon katuja, joilla vähän turisteja. Turistit löytyy lähinnä rannasta. Paikallisten kauppoja, joissa hinnat järkevämmät, ilman turistilisää. Ranta siisti, ihana turkoosi vesi. Ilmeisesti syvenee melko nopeasti. Lähellä parkissa olevat rahtilaivat vievät vähän fiilistä mennä uimaan. Rannalla vain kaksi ravintolaa. Täällä viettää jo useamman päivän, nähtävää on enemmän.


Santo Antão – Ponta do sol

Kylä on aika pieni. Rakennuksia ja liiketiloja paljon, mutta iso osa tyhjillään. Ravintolavalikoima ei kovin kattava. Taidettiin löytää neljä avoinna olevaa. Meininki enempi rannassa, kuin ”keskustassa”. Jos päädyt tälle saarelle ja tänne kylään, ihan ehdoton on mennä vuoristoon. Edes ensimmäiseen kylään asti. Jos on tarpeeksi seikkailumieltä, uskoisin olevan kannattavaa mennä koko reitti sinne kylään asti, josta pääsee vaikka autolla takaisin (Cruzinha). Mielettömät maisemat ja lämmintä, koska vain vähän tuulista. Muuten kylä onkin kovin tuulinen. Kylään pääsy vaatii vähän vaivaa (lento São Vicentelle, tunnin keikkuva laivamatka, tunnin mutkainen ja mäkinen automatka), mutta on ihan varmasti kaiken sen vaivan arvosta!


Maio – Vila do Maio

Pieni kylä, hyvin vähäisillä palveluilla. Ei juuri turisteja, ja nekin vähän näkyi lähinnä rannalla. Ravintoloita vain muutama. Suhteessa paikallisiin, siellä asuu paljon italialaisia ja portugalilaisia. Vähäisen turistimäärän vuoksi puhuvat aika vähän englantia. Mutta asiat saa kyllä silti toimitettua. Suositukseni Maio Vacanze-huoneistohotellia! Siisti huoneisto ihanalla pihalla ja omalla uima-altaalla.


Ei kommentteja: