tiistai 11. maaliskuuta 2014

Hääkutsuja


***
Meninpä innostumaan ja lupaamaan, tai oikeastaa pyytämään, että saan tehdä ystävieni, Lindan ja Tonin hääkutsut. Linda laittoi  mulle linkkejä kortteihin, joista tykkäsi ja minkä tyylistä oli haussa. Niitä tuijoteltuani piirsin muutamia karkeita ideoita paperille. Ne näytettyäni alettiin suunnittelemaan Lindan kanssa ensimmäistä versiota koneella. Pohjaväriksi toive oli persikka. Kortissa saisi olla esim. pitsiä tai silkkinauhaa tms. Se ensimmäinen versio näytti ihan hyvältä silloin ja se näytettiin myös Tonille. Ei kyllä näytä enää yhtään hyvältä tämän lopullisen kortin jälkeen... : D Mutta jos sen nyt silti kehtaa laittaa näytille.. Yläkulma oli tyhjän näköinen, joten heitin ilmoille ajatuksen leimasta. Sinellin sivuilla surffailtuamme löysimme kivat sydämet.



 Ilmeisesti pohjaväri oli kuitenkin turhan äklö Tonin mieleen ja uusi toive oli, että enemmän valkoista tai ainakin vaaleampaa. Omaan silmään kuitenki pysty-malli näytti paremmalta ja oli myös helpommin muokattavissa, joten mainostin sitä. Aloin muokkaamaan alkuperäistä Lindan ja Tonin ostamien "testitarvikkeiden" kanssa. Kuvasin tarvikkeet ja mallailin niitä kuvankäsittelyssä ees taas.


Päädyin tälläiseen ja tästä tykättiin. Tämän perusteella lähdettiin ostelemaan materiaaleja. Sinellissä kuitenkin värit vielä muuttui. Värisävyt näyttivätkin muokatussa kuvassa erilaiselta kuin livenä. Rusetin alla oleva vaalea nauha ei erottunutkaan taustastaan kovin paljoa, joten rusettikin hukkui taustaan. Päätettiin vaihtaa rusetin väri. Väritulostus oli ongelma, joten päädyimme harmaaseen tekstiin ja sydämiin. Päivämäärän paikka oli muutettava, jotta sen saisi myös tulostettua.


 Tiesin, että korttien askartelu iso homma ja vie paljon aikaa, mutta halusin silti tehdä ne yksin. Oon askartelujutuissa aika tarkka ja totesin, että kun on sovittu että minä teen kortit, ni minä kans teen ne yksin, en haluu että joku ei-askartelija tulee ja liimaa jutut vinoon tai ei osaa leikata suoraa. Jepjep hommaa olikin sitten tuplasti enemmän kun olin edes ajatellut. Kutsukorttien määrän lisääntyminen ei yhtään auttanut asiaa. Matskuja piti käydä ostamassa lisää, kun alunperin niitä ostettin 50:een korttiin, mutta luku kasvoikin 65:een. 

Puolet ruseteista solmittu

Leikkaaminen vei aivan älyttömästi aikaa, varsinkin, kun kaikki piti mitata mistä leikkaa. Tästä viisastuneena tiiän, että ens kerralla jos kortteja alan tekemään ja jotain tulostamaan, niin siihen tulostettavaan versioon vois jo piirtää ne leikkausviivat, että säästyy turhalta mittailulta. Huoh. 

Lisää päänvaivaa aiheutti se, että tulostuspaperia ei ollut ensimmäisessä Sinellissä kuin yksi paketti. Tilasimme toisen paketin eri myymälästä. Vasta tulostusvaiheessa huomasin, että paperit ovat aivan eri väriset, vaikka ovat olevinaan samaa. Ilmeisesti eri värjäyserää, koska tiedot ja enari olivat samat. Piti siis alkaa laskeskelemaan, montako tulostan minkäkin väristä paperia, koska väriero oli niin huomattava, ettei niitä voinut käyttää samassa kortissa.

Tässä näkyy väriero. Kaikki rusetit kasattu ja puolet kansien teksteistä leikattu

Keittiön pöytä oli pyhitetty leimailulle


Kansitekstit leikattu ja tarrotettu. Puolet vaaleista taustoista tarrotettu

Vaaleat taustat ja rusetin vasemmat puolet liimattu. Oikea puoli odotti korttipohjaan liimaamista ja sen jälkeistä reunan tasoitusta

Puolet korteista sisätekstejä ja nauhaa vaille valmiina

VIHDOIN! Kaikki kortit täysin valmiina!

Sisäpuoli näytti tältä

 Loppujen lopuks kunnialla selvittiin, aikaa meni 22,5h, eli kolmen työpäivän verran. Apua en pyytänyt, kun alunperin niin olin päättänyt. Jossain vaiheessa kyllä meinas tulla jo itku kun tuntu, ettei etene mihinkään ja kortit pitäis olla alkuperäsen suunnitelman mukaan ollu jo ainakin kaksi viikkoa sitten postitettu. Onneksi viivästyminen ei kuitenkaan ollut yksin mun syytä, vaan johtu suurimmaks osaks siitä, että aikataulut ei mätsänny, että ois päässy ajoissa shoppailee ja toiseks, että tuli mun talviloma, jollonka nappasin äkkilähdön lämpimään.

Tosiaan kaikki matskut ostettiin Sinellistä ja saatiin kyllä hyvää palvelua, vaikka kyseltiin ja jahkailtiin moneen kertaan. Kiitos Variston Sinellin mukavalle ja kärsivälliselle henkilökunnalle! ^^

Voitte kurkata myös Lindan hääkirjotuksia täältä

***

1 kommentti:

-maiju- kirjoitti...

Voijee, miten hienot niistä tulikaan! Ja miten paljon aikaa niihin meni. Voit olla ylpeä tuosta suorituksesta!